Aktivera dig!

Det finns mycket man kan göra själv för att visa sitt missnöje. På den här sidan samlar vi några tips för hur du enkelt kan engagera dig mot biblioteksflytten och involvera andra i din närhet.

1. Kontakta politikerna och säg vad du tycker!

Beslutet om att Kulturmötenas hus ska byggas och stadsbiblioteket därmed flyttas från sin centrala plats i anslutning till Vasaplan fattades i Närings- & planeringsutskottet inom Umeå kommunfullmäktige den 21 december 2010. I Utskottet sitter representanter för en rad partier som alla röstade för att bygga Kulturmötenas hus och flytta stadsbiblioteket. Skicka ett mail till dessa politiker och säg vad du tycker om beslutet:

Lennart Holmlund (Ordförande, S) – lennart.holmlund@umea.se
Anders Ågren (Vice Ordförande, M) – anders.agren@umea.se
Marie-Louise Rönnmark (Ledamot, S) – marie-louise.ronnmark@umea.se
Åsa Ögren (Ledamot, S) – asa.ogren@umea.se
Britt-Marie Lövgren (Ledamot, FP) – britt-marie.lovgren@liberal.se
Annika Herrström (Ledamot, V) – annika.herrstrom@umea.se
Veronica Kerr (Ledamot, KD) – veronica.kerr@umea.se

2. Snacka med vänner, bekanta och arbetskamrater

Det finns mycket information att tillgå på den här sidan som du kan ta hjälp av för att lära dig mer om vad som sagts och hänt i diskussionen om flytten av stadsbiblioteket. Opinionsundersökningar har tidigare visat att fler är emot en flytt än för. Samtidigt är många osäkra vilket vanligtvis tyder på att de känner att de saknar tillräcklig information för att ta ställning. Det du kan göra är att ta lite tid att prata med dina vänner, bekanta, arbetskamrater i fikarummet, grannar och så vidare för att helt enkelt sprida informationen om vad som händer med frågan.

3. Använd dina informationskanaler: Blogga, twittra, skriv på Facebook, starta en forumdiskussion

Många bäckar små, som vi brukar säga. Ju fler av oss som bara skriver någon rad i de kanaler vi har tillgång till, ju större blir det gemensamma informationsflödet! Du kan skriva vad du tycker, eller länka den här bloggen, på din egen blogg, i en statusuppdatering på Facebook, i ett Tweet på Twitter. Du kan starta en forumtråd på ditt favoritforum, du kan skicka ett massmejl till dina arbetskamrater eller vänner. Du kan komma ihåg att skriva en kort kommentar till artiklar som berör ämnet på VK/VF när något händer kring just den här frågan. Det krävs inte mycket om vi alla bara lägger några minuter på att visa vad vi tycker!

4. Sätt upp en affisch på din arbetsplats eller i ditt bostadsområde –  dela flygblad utanför din mataffär

Vi har skapat ett antal allmänna flygblad och affischer som precis som denna sida är politiskt- & religiöst obundna. Du kan skriva ut några av dessa på en vanlig skrivare. Sedan kan du sätta upp affischerna på anslagstavlan i ditt trapphus, på din närmsta anslagstavla, eller på din arbetsplats. Flygbladen är enkla att skriva ut på en vanlig hemmaskrivare och dessa kan du dela ut i brevlådorna i ditt bostadsområde, lägga på bordet i fikarummet, dela ut utanför din närmsta mataffär eller varför inte utanför ett bibliotek! Detta behöver inte heller ta mycket tid om vi är många som samarbetar och gör vår del.

Advertisements