Tipsa om slagord + andra nyheter

På lördag är det äntligen dags för demonstrationen mot flytten av stadsbiblioteket. Såväl YR.no som SMHI förutspår när detta skrivs sol och mellan +10 och +12 grader. Vi hoppas att du kommer och tar med vänner, bekanta, familj – ja alla du kan komma på! Demonstrationen är som tidigare framgått partipolitiskt obunden. Detta betyder att banderoller, plakat och liknande med någon som helst loggo eller namn för partier/organisationer ej är tillåtet. Däremot är alla välkomna att ta med egna plakat, banderoller och annat med vad man nu vill skriva!

Vi efterlyser också slagordsramsor och/eller sånger omskrivna att handla om biblioteksflytten till demonstrationen. Ni är alla välkomna att ge tips i kommentarerna till detta inlägg! Förslag behövs. Sedan ses vi lördag 14.00 på Rådhustorget!

I andra nyheter genomförde några som kallar sig Förbundet allt åt alla Umeå en protest mot biblioteksflytten under veckan som var. Ett utklipp från VK om detta kan ni se ovan denna text. Här är en länk till deras egen rapport och här är en till Sveriges radio.

Under veckan var även representanter från Nätverket stoppa flytten av stadsbiblioteket med i P4 Espresso för att berätta om motståndet samt lördagens demonstration. Ni kan lyssna på inslaget här.

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Tipsa om slagord + andra nyheter

  1. Thomas Sjöstedt

    Den som är ansvarig för namninsamlingen skulle kunna göra en online namninsamling.
    Tror att det skulle kunna intressera många personer som sitter hemma framför datorn och kan skicka länken till namninsamlingen till alla sina vänner.
    http://www.emot.se/ verkar ha en fungerande hemsida för detta.

    Om det redan finns en onlineinsamling för bibliotekets varande på rätt plats så länka gärna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s