Debattartiklar, bloggar & möten

Hej alla läsare!

Vi har haft lite lägre frekvens på uppdateringar de senaste dagarna. Skälen är enkla: Vi gör detta i mån av tid vid sidan av arbeten, studier och allt annat som hör livet till. Men tystnaden betyder inte att de gångna dagarna varit helt händelselösa på biblioteksfronten.

Den 23 mars skrev Anders Ågren (M) en insändare i Västerbottens Kuriren som han även publicerade på sin blogg under titeln: “Staden mellan broarna blir ett lyft för Umeå”. Det är intressant att politikerna faktiskt försöker ta någon slags diskussion istället för den tystnad som präglat debatten från deras sida. Innehållet från Ågren är dock tämligen innehållslöst. Det handlar om utveckling, att “någonting måste hända”, saker tar för långt tid, det här är “bra” för Umeå. Många värdeord, mycket pepp, lite fakta, källor eller annat som faktiskt förklarar hur saker och ting ser ut eller besvarar frågor som ställts från kritiker.

På den fronten lyckas Tomas Wennström (S), ordförande i Kulturnämnden, denna gång när han idag (28/3) skriver sin tredje debattartikel i ordningen. Wennström försöker faktiskt med hjälp av rapporter, reella frågeställningar och fakta att försvara varför biblioteket bör flyttas. Det är en positiv utveckling, om än många av Wennströms argument bör och kan kritiseras. Ni hittar hans artikel här.

I onsdags (23/3) skedde också ett dialogmöte om nya Kulturmötenas Hus. Några som skriver på denna blogg var där, dock inte undertecknad för detta inlägg. Mötet handlade till största del om byggnaden i sig, byggkostnader och liknande men det är möjligt att någon kommer lägga upp en rapport ändå i mån av tid.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s