Lars Böhlin skriver på VF Kultur

Idag skriver Lars Böhlin en krönika på VF:s kultursidor om biblioteksflytten. Artikeln är främst en sammanfattning av de senaste turerna, motståndet och möjliga bakomliggande faktorer. Slutsatsen möjligen lite grumlig. Du kan läsa Lars Böhlins artikel här.

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Lars Böhlin skriver på VF Kultur

  1. Jag tycker det verkar som att Lars Böhlin – eller åtminstone det perspektiv jag tolkar in – på något sätt skriver med synen på arbetet kring Staden mellan broarna som något demokratiskt förankrat.

    Nu är det ju så att det väl är det stora problemet, att Staden mellan broarna är någon konstig, zombieaktig dröm som hålls vid liv i kuvös. Kanske att det fanns en stor, fin idé någon gång för flera decennier sedan – och de politiker som orkat hänga kvar är de som brinner för den. Personligen anser jag inte att att en stads karisma och storhet inte ligger i vilka palats som där finns, utan snarare i hur tydlig och konsekvent dess identitet är.

    Att stresspanikbygga hus som detta, där man (som Lars Böhlin skriver) i praktiken behöver flytta biblioteket för att verksamheten ö.h.t. ska få bäring… Ja där slutar nog mitt snälla ordförråd, så jag citerar Lars Böhlin istället:

    PERSONLIGEN TROR jag inte det finns så många tunga argument för att flytta biblioteket. Förmodligen ska man se det från det andra hållet: Biblioteksflytten är till för att lösa problemet med Staden mellan broarna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s