Hela staden stormar! (uppdaterad)

För några veckor sedan skrev Anders E Björkman, Anställd på Västerbottens Museum & återkommande kulturskribent i VK, ett kritiskt inlägg om biblioteksflytten, Staden mellan broarna och Umeå Kommuns relation till Balticgruppen på  just Kultursidan i VK. Samma dag gick Lennart Holmlund (Kommunalråd, S) ut på sin blogg för att starkt kritisera innehållet i artikeln. Bland annat hävdade han att det var “rena lögner”. Igår kom det fram att Holmlund inte slutade där utan även har skickat SMS till Björkmans chef på Västerbottens Museum om “problematiken i att en offentligt anställd kritiserar stadens största sponsor”. Björkman å sin sida har i dagens VK (kulturdebatt) skrivit ytterliggare kritik mot flytten av biblioteket och hanteringen av frågan. Jag som skriver just detta inlägg på denna allmänna protestblogg mot flytten tycker att Björkmans senaste artikel är lysande och bör läsas av alla!

Här hittar du Björkmans första artikel, Här hittar du bloggsvaret från Lennart Holmlund, Här hittar du artikeln om Holmlunds SMS till Björkmans chefer och Här hittar du Björkmans senaste artikel.

Uppdatering 3/3 22.09: Under dagen har några till saker hänt. VK har publicerat Lennart Holmlunds SMS (länk) som är grunden för kontroversen. För att förmildra omständigheterna har sedan Holmlund publicerat en mailkonversation (länk) mellan sig och Björkman på sin blogg som kan tyckas snarare förvärrar det hela. Även VK:s politiska chefsredaktör, Ola Nordebo, har nu skrivit ett omfattande inlägg utifrån kontroversen med Holmlund. Han tar där upp många frågor kring Balticgruppens maktkoncentration i Umeå, flytten av biblioteket, problematiken med hur “Open Source”-diskussionen har fungerat och annat. Inlägget hittar ni här.

Advertisements

4 Comments

Filed under Uncategorized

4 responses to “Hela staden stormar! (uppdaterad)

  1. Pingback: Satir av Mark Frygell | Flytta inte stadsbiblioteket!

  2. Pingback: Fler insändare | Flytta inte stadsbiblioteket!

  3. Pingback: Anders Ågren (M): “Ingen folkstorm mot biblioteksflytt” | Flytta inte stadsbiblioteket!

  4. Pingback: Anders E Björkman: “Visa korten, politiker!” | Flytta inte stadsbiblioteket!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s