Replik från Vänsterpariet & flera artiklar

Idag finns en replik till debattartikeln “Nu flyttas kulturen från centrum” i VK från Tamara Spiric i Vänsterpartiet. Som vi tidigare skrivit var Vänsterpartiet uttryckligen mot en flytt i valrörelsen men bytte sedan sida och röstade för. Även denna gång är partiets åsikter i frågan tämligen förvirrande.

Även Moderaternas lokala ledare Anders Ågren uttalar sig på sin blogg. Han hävdar att det egentligen inte är en flytt det handlar om utan istället – ett helt nytt bibliotek. Man frågar sig om allt som finns i nuvarande bibliotek därmed kommer slängas – eftersom det uppenbarligen inte ska flyttas. Ågren hävdar även att Moderaterna tydligt ställt sig för en flytt i valrörelsen. Något vi vet inte stämmer – bland annat genom detta uttalande från en samlad Allians där man ställer sig tvivlande.

VK har även idag flera artiklar i papperstidningen. Dessa finns tyvärr inte i sin helhet på nätet. Bland annat tillfrågas en rad biblioteksbesökare vad de tycker om flytten. Alla som tillfrågas är negativa och vissa hävdar att “kommersiella intressen” ligger bakom flyttplanerna. De artiklar som finns på nätet idag hittar du: Här, Här och Här.

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Replik från Vänsterpariet & flera artiklar

  1. Pingback: Anders Ågren (M): “Ingen folkstorm mot biblioteksflytt” | Flytta inte stadsbiblioteket!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s